Manteniment web

El número de llocs web piratejats o “hackejats” augmenta cada dia. Moltes persones pensen: “però si jo no soc important, per a què han de perdre el temps intentant entrar al meu web?” i la resposta és que generalment no busquen afagar informació sinó utilitzar un web qualsevol per a poder enviar SPAM i per a això, els llocs webs petits son perfectes perquè moltes vegades no estan tant mantinguts com els grans.

És per això que tots els webs, però sobretot els fets amb gestors de continguts com WordPress o Joomla, cal mantenir-los actualitzats, revisar-ne el seu funcionament i fer-ne còpies de seguretat.

Cal repassar de forma periòdica els web, tant pel que fa a les actualitzacions com pel que fa a l’estat dels seus fitxers, per assegurar-nos que no hi ha cap forat de seguretat o fitxer malmès.

Quin tipus de manteniment necessites?

 

Tenim diferents tipus de manteniments que es diferencien entre ells per serveis que inclouen, d’aquesta manera ens podem adaptar a tos els tipus de projectes web.

Actualitzacio gestor de continguts: realitzar les actualitzacións necessàries de l’eina i comprovar el seu correcte funcionament posterior.

Actualització pluguins amb llicència activa: realitzar les actualitzacions necessàries als pluguins que tinguin la seva llicència activa i a tots els plugins que no en necessitin. Informar al client dels pluguins als que els ha caducat la llicència. El cost de renovació no està inclòs.

Actualització plantilles amb llicència activa: realitzar les actualitzacions necessàries de les plantilles que tinguin la seva llicència activa o no en necessitin. A l’informe mensual es notifica al client de les plantilles a les que els hagi caducat la llicència i que per tant no espoden actualitzar. El cost de renovació de llicències no està inclòs.

Seguiment funcionament web: comprovar que el web funciona bé, s’hagin fet o no actualitzacions. Repàs de les eines de seguretat que ens ajuden a mantenir els fitxers nets de codi mailiciós.

Còpia de seguretat: realització còpia de seguretat del web. Mantenim la còpia de seguretat fora del servidor.

Instal·lació nous pluguins: instal·lació al sistema de nous pluguins. No inclou el cost de llicència si n’hi ha.

Modificacions continguts web: realitzar tasques de manteniment de continguts al web. Aquests continguts els ha de subministrar el client.

Assessorament telefònic: suport telèfonic  sobre qüestions relacionades amb el web, correu electrònic, allotjament. No és necessari que l’allotjament sigui als nostres servidors. No inclou desenvolupaments.

Programació noves funcionalitats: presa de requeriments i desenvolupaments de noves funcionalitats al web

Vols que treballem plegats?

Últims projectes en què hem treballat