Blog
IMAP vs POP3 diferències

Diferències entre IMAP i POP3. Com em configuro el correu electrònic?

Comparteix a

És molt possible que si has configurat algun dels teus dispositius per a poder-hi llegir el correu electrònic, el sistema t’hagi preguntat quin protocol vols fer servir, si IMAP o POP3. Moltes vegades ens truqueu per preguntar-nos quina és la millor opció i d’altres escolliu la que us vé indicada per defecte però quina és la diferència i quina la millor opcio? Us ho expliquem a continuació.

La diferència principal entre ells és que IMAP consulta el correu i carpetes al servidor mentre que POP3 es decarrega els missatges al nostre dispositiu i queden allí emmagatzemats.

Què és IMAP?

IMAP vol dir Internet Message Access Protocol , és un protocol d’accés a missatges. El nostre programa de correu electrònic (Outlook, Thunderbird, Mail…) es connecta al servidor i ens mostra el que hi ha en temps real. Això permet que puguis tenir diferents dispositius connectats a la vegada mostrant el mateix contingut, per exemple l’ordinador de la feina, el telèfon mòbil, l’ordinador de casa…

Tant les carpetes que creis per organitzar els correus com els correus enviats son guardats al servidor en la mateixa estructura que ho creis i per tant tots els dispositius veuran aquestes carpetes.

Avantatges

  • Els correus no es descarreguen de forma local sinó que estan sempre al servidor. Estalvies espai al teu dispositiu
  • Tots els teus dispositius veuen el mateix i estan sincronitztas
  • Si un dels dispositius es fa malbé no perds res ja que tot està al servidor. Només et caldrà tornar a configurar el compte i ho tornaràs a tenir tot.

Inconvenients

  • Sempre necessites una connexió a internet per poder veure els correus.
  • Com que s’emmagatzemen tots al servidor és més fàcil arribar a superar la quota d’espai contractada.

Què és POP3?

POP3 vol dir Post Office Protocol, el teu programa de correu electrònic es converteix en una oficina de correus. Cada cop que arriba un correu aquest es descarrega íntegrament al teu dispositiu i si has configurat el programa per a que l’elimini del servidor així ho fa.

Quan crees una carpeta dins la bústia aquesta es crea localment al teu dispositiu i només és visible des del dispositiu. EL mateix passa amb els correus enviats, son guardats a la carepta d’enviats del teu dispositiu.

Avantatges

  • Es pot accedir a tots els correus sense necessitar connexió a internet.
  • Ocupes menys espai al servidor ja que en descarregar-te el correu en local aquest pot ser eliminat del servidor. ELs programes de correu electrònic et permeten configurar com vols que s’eliminin els correus, si en el moment de la descarrega o al cap d’uns dies.

Inconvenients

  • Els correus enviats o l’estructura de carpetes per endreçar els correus només està disponible al teu dispositiu. Si treballes amb més d’un dispositiu no és aconsellable.
  • Necessites espai al dispositiu que utilitzis per gestionar el correu.
  • Et cal tenir còpies de seguretat del dispositiu an gestiones el correu ja que si es fa malbé perdries tot l’històric de correus.

Com es configura el correu?

La configuració en ambdos casos és quasi igual, et cal saber:

  • Servidor de correu entrant, ja sigui el POP3 o l’IMAP
  • Servidor de correu sortint
  • Usuari
  • Contrasenya

La diferència en la configuració entre IMAP i POP3 està en els ports de connexió.

Ports estàndard IMAP:

  • SSL: 993
  • Sense seguretat: 143

Ports estàndard POP3:

  • SSL: 995
  • Sense seguretat: 110

Si estas configurant un client de correu en un dispositiu mòbil, ja sigui un telèfon, una tauleta o un ordinador portàtil, et recomanem que la configuració sempre sigui amb SSL, d’aquesta manera tota la informació viatge xifrada i és més segur si utilitzes xarxes públiques.

Si has de configurar el mateix compte de correu electrònic a diferents dispositius utilitza el mateix protocol a tots ells, ja sigui IMAP o POP3, perquè, com hem comentat abans, si configures un programa amb POP3 aquest eliminarà els correus del servidor i aleshores al dispositiu on tinguis el compte configurat amb IMAP li desapareixeran correus.

 

Altres entrades que et poden interessar

15 paraules relacionades amb Internet que pots necessitar conèixer

15 paraules relacionades amb Internet que pots necessitar conèixer

Quan entres en el món de fer-te un web comencen a aparèixer a les converses una sèrie de paraules que, malgrat segur les has escoltat alguna vegada, pot ser que no sàpigues què volen dir. A continuació tens una llista de les més habituals amb una breu explicació de...
Què necessito per poder crear una botiga on-line?

Què necessito per poder crear una botiga on-line?

Generalment, quan ens contacteu perquè voleu fer una botiga on-line teniu molts dubtes de per on començar. En aquest article intentarem explicar-vos què cal tenir en compte abans de muntar una botiga on-line i quins avantatges us pot aportar tenir-la. A l’hora...
Què és l’email Phishing? Trucs per detectar-lo

Què és l’email Phishing? Trucs per detectar-lo

El Phishing és la paraula utilitzada per definir l’intent fraudulent d’aconseguir informació teva mitjançant un correu electrònic (email phishing) o un missatge (smishing) fent-se passar per una empresa o entitat de veritat. Com aconsegueixen suplantar la...